diumenge, 6 de novembre del 2016

Zettabytes - L'inici

Resultat d'imatges de UOC
Hola món, som quatre estudiants de l'assignatura de "Competències TIC en Informació i Documentació de la UOC.

Aquest blog vol ser un recull del procès de treball d'aquest semestre, on a mode de diari de bitàcora els quatre integrants del grup anirem deixant constància de les nostres experiències de treball, i el dia a dia de l'assignatura.

En propers dies la Laura, l'Ivaní, el Paül i el David ens anirem presentant i podreu anar seguint els nostres avenços.

Hem escollit el nom del nostre grup, Zettabytes, per la seva relació amb el tema que tractarem al nostre projecte: Big Data i el seu ús en la societat actual. 
Per a aquells que encara no ho sapigueu, un Zettabyte és una unitat d'emmagatzematge d'informació, equivalent a 10²¹ bytes, o el que és el mateix, 1.000.000.000 de Terabytes. El seu símbol és el ZB, i s'estima que a finals de 2016, el tràfic anual a nivell global de tot Internet arribarà a 1,1 ZB (es calcula que l'any 2013 a Internet hi havia 4ZB d'informació).

Resultat d'imatges de big dataEn aquest projecte estudiarem el Big data en l'actualitat i la influència d'aquest dins la nostra societat, començant per definir i contextualitzar els conceptes relacionats amb el Big Data, passant pel seu ús en el sector públic i privat, i fent un estudi detallat del processament de dades.
Tot això per acabar donant resposta a les qüestions que anirem plantejant dins el projecte, en forma de conclusions finals.

Bé esperem que us resulti interessant tot allò que hi trobeu i esperem la vostra participació.


3 comentaris:

  1. Molt bona presentació company!!

    Salutacions!!

    ResponElimina
  2. Bona feina team!! David brutal el fons, aquest projecte està agafant bona forma.

    Forza!!

    ResponElimina
  3. Ei moltes gràcies! ...que no havia vist els comentaris fins arar

    ResponElimina